fluviusser aan het woord

Collega Merlijn zet technische talenten in om te toveren voor kinderen

Technieker Merlijn Cordy vulde zijn tijd tijdens de coronacrisis nuttig in: hij bouwde een virusveilige bezoekersruimte in een opvangcentrum voor geplaatste kinderen.

Een minder gevulde agenda en een goed doel dat hij een warm hart toedraagt, meer had onze collega Merlijn niet nodig om de handen uit de mouwen te steken.

“Door de lockdown waren er heel wat taken die we als technieker niet meer konden en mochten doen. Toen ik las dat we van onze werkgever de vrijgekomen tijd mochten gebruiken voor vrijwilligerswerk, heb ik niet getwijfeld. Ik stelde mijn plan voor aan teamleider Chris en die was ook enthousiast”, zegt Merlijn.

Tehuis in lockdown: oplossingsgericht denken

“Mijn vrouw werkt in De Rijzende Ster, een tehuis voor kinderen en jongeren tussen 2 en 18 jaar die om de een of andere reden niet meer thuis terechtkunnen. Sinds het begin van de coronacrisis mochten ze geen bezoek meer ontvangen en ze hadden dus in weken hun familie niet meer gezien.”

De tieners konden nog contact houden via gsm en sociale media. De kleintjes niet en die hadden het moeilijk. Het centrum wilde een virusveilige bezoekersruimte inrichten, maar met hun beperkte middelen kon dat niet op korte termijn worden gerealiseerd. Merlijn kon dat wel dankzij zijn technische talenten.

Warmte brengen tot bij iedereen

Wat er nodig was: een constructie in de bezoekersruimte die bewoners gescheiden houdt van bezoekers. Zo konden de kinderen terug contact hebben met hun familie, op een veilige manier.

fluviusser aan het woord

“Hout had ik zelf nog liggen. Voor het plexiglas kon ik op Fluvius rekenen. Onze regiomanager hielp me om een mooi paneel uit te kiezen.”

In geen tijd was de constructie klaar. Gelukkig maar, want de laatste vijs was nauwelijks bevestigd of de ruimte was al voor weken volgeboekt.

“Ik ben blij dat ik mijn technische kunde heb kunnen inzetten voor kinderen die het nodig hebben. Een kleine moeite kan een grote impact hebben.”

Samenwerken met Merlijn? Dat kan.